Kullar

Kullar

Råttorna från mig är hanterade varje dag från dag ett i mån av vad mamman anser är okej. Kullarna är noga plannerade efter hur honan och hanen passar ihopa och i avel. Hanen och honan ska vara: Trygga råttor som har ha bra flockegenskaper, dvs varken negativt dominant (en självklar ledarroll accepteras sålänge råttan inte är för på, för hård, jagar, biter eller skrämmer resten av flocken, är för bossig. Detta är såklart i olika grader så att säga). Råttan ska alltså vara sunt självsäker. Den ska inte heller vara för underlägsen, så att den mår dåligt i flocken och är väldigt osäker. Råttan ska vara frisk och släkten ska ha bra livslängd, MINST en bra bit över 2 år, allra helst över 3 år. Råttan ska vara trevlig och social mot människor, klara av miljöträning och helst vara arbetsvillig men ändå kunna finna lugn och trygghet. Den ska vara nyfiken och alert.

Minimala undantag för detta kan ske, dock aldrig några undantag för hälsa och temperament! Då förekommer oftast även avelsförbud på säljande ungar för att minska risken för okontrollerad vidareföring av linjen och där med också eventuella dåliga gener.

 

Jag tar alltid hälsa och temperament först och främst i prio.

Sedan kommer egna önskvärda egenskaper så som träningsvilja tex. och utseende.

Jag föder upp tecknade råttor i teckningarna American berkshire och Varigeted men alla teckningar och "michmasher" dyker klart upp, samt olika färger, hårlag och örontyper.

Personligen gillar jag "regnbågskullar", när vad som helst roligt kan dyka upp i färger och teckningar inom vissa gränser såklart.

Önskvärda färger för mig är egentligen de flesta förutom vanlig Agouti men det dyker ofta upp ändå :)

Jag kommer eventuellt även få en skuggad linje. Jag blandar INTE skuggade och tecknade råttor, däremot vet jag att det är blandat i mina råttor men jag själv kommer hålla dem separat.

Jag vill försöka få standartypiska råttor med men de hamnar långt ner på listan, så det är absolut inget att räkna med från mig, men klart hänger den tanken med när jag plannerar en kull.

Jag försöker alltid matcha råttorna så de blir jämt, tex en väldigt aktiv med en något lugnare osv.

Något jag verkligen försöker få fram är bläsat, men även detta kommer ta lång tid eftersom viktigast är ALLTID hälsan och temperamentet.

 

Av mig får ni:

- Alltid stöd

- Egen stamtavla

- Inskrivna i Ratalog

- SRS stamtavla

- Lite foder

+ övrigt i mån av vad jag kan och ni önskar så som t.ex. passning, besök m.m.

I mån om vad vi kan så får ni träffa bebisarna innan leverans (5 veckors ålder).

Ni får ALLTID träffa mamman samt mina andra råttor och så gott som det går även pappan och övrig släkt.

 

Om det skulle vara så att ni inte längre kan ha kvar råttorna från mig så tar jag emot dem igen i mån av vad jag kan, annars så hjälper jag er att hitta nya bra hem till dem.

 

Vad jag kräver av er:

Det allra viktigaste, det bästa livet som de kan få.

Kärlek, att ni ger dem rätt råttliv med kärlek och omvårdnad.

Går till veterinärer om det behövs.

Rätt foder, bur, strö m.m.

 

Uppdateringar, nu menar jag inte varje dag i 2-3 år men lite då och då.

Något väldigt viktigt för mig är att jag vill veta när något tråkigt händer dem, sjukdom, dåligt beteende, bortgång. Detta är otroligt viktigt för mig att veta för att kunna ha bra koll på hur råttorna är och släkten är eftersom deras syskon antagligen kommer gå i avel och föra linjerna vidare. Är det något fel i linjerna vill jag kunna stoppa den linjen för att få fram så bra råttor som bara möjligt.

 

 

Våga fråga! om vad som helst ang. råttor och min uppfödning.

 

Skicka hemskt gärna även bilder och videos ni har på råttor från mig ♥ Ifall jag får lov, så hamnar de på hemsidan :)