Köpa råtta

Köpa Lejonhjärtas råtta

 

För att få köpa djur av mig gäller följande. Jag tar handpenning vid tingning.

 

  • Ni skickar en presentation om er själva, besvara på de frågorna jag har längst ner på sidan. Antingen via Mail eller via Fb sidan.

 

  • Du ska vara över 18, under 18 ska vårdnadshavare med som godkänner och ska vara väl medveten om att detta är ett djur och måste bli skött på rätt sätt, det är även vårdnadshavarens ansvar och inte bara barnet/ungdomen!

 

  • Ni ska veta vad ni ger er in på. Råttor lever i 2-3 år, ni ska vilja & kunna vara med djuret hela livstiden och ta hand om den. Självklarhet säger många, men det är det oftast inte tyvärr och djuren får ta den smällen.

 

  • Om ni sedan ändå inte kan behålla djuret kontakta mig först! Jag kan oftast ta hand om dem. Jag vill även veta vart djuren är så att de inte skickas runder till massa olika hem, vilket har hänt för många gånger.

 

  • Det är för att jag ska kunna veta hur den mår, hur bra den linjen är och vart dem bor. De nya ägarna ska kunna kontakta mig och berätta hur det går, hur djuret är i psyket/temperamentet, livslängd och hälsan. Så att jag får fram så friska och trevliga djur som möjligt.

 

  • Ni får med en stamtavla. Kan även få den via datorn.

 

  • Ni ska helst komma hem till mig och hälsa på djuret innan ni köper den. Sedan en gång för att hämta henne/honom om allt ser bra ut! Då kan det gå bra med att träffas på utställning/liknande. Självklart beror det på distansen också.

 

  • Skulle djuret avlida tidigt eller av någon sjukdom så snälla berätta det för mig. Så det inte är något genetiskt och kanske bara visas på enstaka djur. Det är jätteviktigt för mig att få veta. Ni kommer även få ett nytt djur av mig ifall något händer med det andra så fort möjligheten finns.

 

  • Ni ska även hålla kontakten med mig och skicka in uppdatering en gång i halvåret.

 

  • Mina råttor finns registrerade i Ratalog samt i SRS (Svenska Råttsällskapet)

När ni vill köpa råtta av mig så vill jag att ni berättar om er själva. Jag vill veta vad ni vet om råttor innan ni skaffar dem för att jag ska kunna checka av vad jag själv behöver berätta för er samt hur mycket tid ni själv lägger ner på det.

Djur är inga vandrings pris, de förtjänar ett föralltid hem, klart kan det hända saker men då vill jag att ni alltid kontaktar mig om detta. Jag är väldigt mån om mina djur och deras bebisar och vill veta hur det går för dem, samt att det är jätteviktigt för avlen.

 

Exempel på frågor jag ställer:

Bur strö?

Vad för någon bur?

Vad är tanken att de ska vara till förutom klart sällskaps djur!

Vilket foder kommer de att få?

OSV

 

Tyvärr är magkänslan inte alltid rättvis när jag väljer köpare och det går ut på djuren, vilket är nått av det värsta som kan hända för oss uppfödare. Se hur ens små bebisar som man tog hit till denna världen, bara vandras runt och må dåligt. Därav vill jag försöka kunna få en bild av hur de kommer att få det.

 

Ni ska också veta att jag aldrig kan garantera en unge innan kullen är född då jag inte vet om parningen tas, om födslen går bra, hur många ungar det blir och hur många av vart kön samt att de ska klara den första tiden. Men jag ger alltid dem största möjligheter för att allt ska bli bra! :)

 

Ni kan enkelt lämna intresseanmälan i formuläret här under.

Lämna er inrtresseanmälan här

 
 
 

 
 
Ja
Osäker/har frågot
Nej